Λεωνίδας Β. Μαυρουδής χειρουργός οφθαλμίατρος

 

 

 


Bladeless LASIK
LASER Χωρίς λεπίδα

Τεχνολογία
*
Ασφάλεια
*
Η διαδικασία
*
Συχνές ερωτήσεις

 

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Suite

 Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Μετεκπαίδευση-έρευνα
Royal Eye Unit, St. Thomas` Hospital London

 


Femtosecond – Intralase
 

Υψηλή μυωπία πρεσβυωπία αστιγματισμός. Τρεις παθήσεις που τώρα θεραπεύονται με επιτυχία και ασφάλεια.

Η θεραπεία της υψηλής μυωπίας άνω των 8 διοπτριών είναι ένα πεδίο της διαθλαστικής χειρουργικής στο οποίο παρουσιάζονται συνεχώς νεές βελτιωμένες τεχνικές κυρίως γιατί η ευρέως διαδεδομένη μέθοδος LASIK είτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια ειτε δεν είναι ακριβής. Τώρα νέες μέθοδοι με λέιζερ ή τοποθέτηση ενδοφακών μας δίνουν τη δυνατότητα να καταργήσουμε τη χρήση φακών επαφής ή διορθωτικών γυαλιών τόσο στην υψηλή μυωπία όσο και στην πρεσβυωπία.

Στην τεχνική Intralasik ειδικό λέιζερ (Femtosecond – Intralase) διαχωρίζει τον κερατοειδή χωρίς λεπίδα πετυχαίνοντας υπέρλεπτο κρημνό. Έχει υπερδεκαπλάσια ακρίβεια σε σύγκριση με τον κερατόμο και επιτρέπει ασφαλή σμίλευση σε μεγαλύτερο βάθος διορθώνοντας υψηλές μυωπίες ενώ η χρήση των φακικών ενδοφακών Cachet όπου τοποθετείται μόνιμος ενδοφακός εφαρμόζεται σε οφθαλμούς που ακόμη και η μέθοδος intralasik δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθότι δεν επεμβαίνουμε στον κερατοειδή.
Ενδοφακός επίσης τοποθετείται μετά από αφαίρεση του φυσικού κρυσταλοειδούς φακού του οφθαλμού είτε λόγω καταρράκτη είτε για διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών και τελευταία αστιγματισμού και πρεσβυωπίας. Οι ενδοφακοί αυτοί είναι πολυεστιακοί και η τελευταία γενιά επιτρέπει παράλληλα με τη θεραπεία της πρεσβυωπίας και τη διόρθωση τόσο της μυωπίας ή υπερμετρωπίας όσο και του αστιγματισμού απλά με την ένθεση ενός ενδοφακού που εμπεριέχει όλες τις διορθώσεις που χρειάζεται ο συγκεκριμένος ασθενής.
Η ομάδα μας ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που τοποθέτησε ενδοφακό restor toric τέταρτης γενιάς για τη διόρθωση υπερμετρωπίας αστιγματισμού και
πρεσβυωπίας στον ίδιο ασθενή καθώς και μια από τις τρεις πρώτες στην τοποθέτηση του φακικού ενδοφακού cachet για τη διόρθωση υψηλού μυωπικού αστιγματισμού με απόλυτη επιτυχία. Ασφαλώς οι παραπάνω μέθοδοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους ασθενείς αλλά χρειάζεται λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος. Επίσης αποτελούν χειρουργικές επεμβάσεις και η ακρίβεια του αποτελέσματος και η αποφυγή σπάνιων
επιπλοκών προυποθέτουν άψογη χειρουργική επέμβαση και ανάλογη μετεγειρητική παρακολούθηση από έμπειρο χειρουργό.

Διαβάστε το άρθρο όπως
δημοσιεύθηκε σε μορφή pdf

 

Λεωνίδας Β. Μαυρουδής
χειρουργός οφθαλμίατρος

Ειδικευθείς και μετεκπαιδευθείς (Fellow) επί πενταετία στη Μεγάλη Βρετανία,
St. Thomas' Hospital London
, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
(Kings College, UMDS)

   

Τσιμισκή 43, 2ος όροφος,
Εμπορικό κέντρο πλατεία,
Θεσσαλονίκη, τκ 546 23
T_ +30 2310 22 43 33
F_ +30 2310 25 01 65
www.eyeinstitute.gr